torstai 30. lokakuuta 2014

Kranssi ulko-oveenTänään oli kaunis ja aurinkoinen päivä. Aamulla lähdin hakemaan metsästä mustikan varsia kranssia varten! Niitä on helppo poimia,ei tarvita saksia,varret napsahtaa helposti poikki. Kolme muovikassillista kerättiin ja tähän kranssiin meni lähes pari kassillista varsia! Mustikan varret pysyvät hyvänä ja keväällä auringossa se muuttaa värinsä kauniin ruskeaksi.Tai sitten kranssin voi viedä ennen kevät aurinkoa pimeään varastoon ettei se muuta väriään! Joskus vuosia sitten tein näitä tosi paljon lahjaksi :)
 Kranssin pohjana on pihlajan oksasta pyöräytetty kehikko jota matallilangalla vähän vahvistin! Kehikon voi tehdä mistä tahansa taipuisasta esim. paju käy myös hyvin,sitä vaan ei tontilta löytynyt:)


 Pieniä mustikka nippuja kiinnitetään kehikkoon metallilangalla!Tähän kranssiin meni n. 12 nippua kun ympyrän halkaisia oli vajaa 30 cm. Ja lanka vedetään tosi tiukalle! Nippu kiinnitetään aina hieman edellisen nipun päälle! Vihreä metallilanka on hyvä,mulla sattu vaan olemaan tätä kirkasta:)
 Valmiin kranssin halkaisia on n.50 cm !

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
&
Happy Halloween !

-Tarja-

2 kommenttia:

KIITOS kommentistasi